Jakt og fiske

Sal av jakt- og fiskekort
Hornindal grunneigarlag er ein organisasjon for jakt- og fiskerettshavarar i Hornindal kommune. Dei sel jakt- og fiskekort for største delen av Hornindal kommune. Fiskekort kan kjøpast i fiskekortkassar, som er plassert på strategiske stader langs vassdraget, eller hjå diverse reiselivsbedrifter. Diverse reiselivsbedrifter sel også jaktkort.

Fiskeforvalting
Kommunen er ein del av den offentlege fiskeforvaltinga. Oppgåvene til fiskeforvaltinga og reglar for laks- og innlandsfiske finn de i Lov om laksefisk og innlandsfisk m.v.. Ei rekkje sentrale forskrifter er også heimla i denne lova.

Kommunen kan bidra med råd og rettleiing til organisasjonar, bedrifter og personar i saker som gjeld fiskeforvaltning. Kommunen har også engasjert seg for å leggje til rette for fiske i Hornindalsvassdraget. Saman med Hornindal grunneigarlag har vi mellom anna opparbeidd fiske- og tursti langs Storeelva frå Hornindalsvatnet/Ytrehorn til Gausemel/Tomasgard.

Viltforvalting
Kommunen er etter viltlova eit viltorgan (andre viltorgan er departementet, Direktoratet for naturforvalting og fylkesmannen). Vi skal gje myndigheiter, organisasjonar, bedrifter og personar hjelp, råd og rettleiing i saker om viltforvalting. Vi handsamar elles saker etter mellom anna Forskrift om forvalting av hjortevilt og bever.

Tilskot til vilttiltak Vi rår over eit kommunalt viltfond som kan brukast til å støtte tiltak som er eigna til å; betre viltforvaltinga, styrke kunnskapen om vilt, betre jaktorganiseringa, førebygge hjorteskader på landbruksnæringa og leggje forholda til rette for ei betre utnytting av viltressursane. Søknad om støtte til slike tiltak sender de til kommunen.

Publisert av Trond Erlend Mehlum. Sist endra 13.10.2014